DÉLI ÖSSZEFOGLALÓ

Pesszimista hangulatban telt a délelőtt a főbb európai tőzsdéken - a nyitástól kezdve mínuszt mutató indexek közül az FTSE 0,29 százalékos, a DAX 0,3 százalékos, a CAC 0,81 százalékos veszteségnél tart. A dollár/euró árfolyama a tegnapi, 0,891-es értéke körül ingadozik.
Besenyei Éva, 2001. november 9. péntek, 12:15
Fotó:

A német tőzsdét működtető Deutsche Börse 64,8 millió euró csoportszintű működési eredménnyel zárta a harmadik negyedévet - elemzők 59, 14 millió eurót vártak -, 6,5 százalékkal javítva teljesítményét az egy évvel korábbi 60,8 millió euró nyereséghez képest. A profit emelkedéséhez elsősorban a derivatív ügyleteket bonyolító Eurex járult hozzá, amely a tavalyi 4,6 millió euró veszteség után most 27,8 millió plusszal húzta fel az összeredményt.
A japán Minolta 22,7 (189,1 millió dollár) milliárd jen konszolidált nettó veszteséggel tett pontot a szeptemberrel végződő első félév végére - a második félévben a vállalat várhatóan nyereségesen működik majd, így az év egészét sikerül a mostaninál alacsonyabb, 21 milliárd jen mínusszal zárni.
Lehetséges, hogy napokon belül egy kézbe kerül a Magyar Hírlap és a Népszabadság - értesült az Index. Az Index szerint a Bertelsmann rövidesen bejelenti: eladja a Népszabadságban birtokolt tulajdonrészét. A legvalószínűbb vevő a svájci Ringier AG, amely a Blikk, a Nemzeti Sport és a Magyar Hírlap kiadója. Eötvös Pál, a Népszabadság Rt. elnöke a NAPI Online kérdésére közölte nincs információja a kérdésben. Bár a Népszabadságtól nem érkezett megerősítés, más forrásból úgy tudni, hogy valóban szerződéskötésig jutottak a Ringier és a Bertelsmann közötti tárgyalások. Legfrisseb információink szerint a Ringier csak kisebbségi részesedést vásárolt a Népszabadságban, illetve az ügylet összetett, részvénycserés konstrukcióban valósul meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK