Elkészült a német kormány Airbus 350-ese

Befejeződött annak az Airbus A350-900-asnak az átalakítása, amely mostantól a német állam kormánygépeként szolgál - írja az Airportal.
Szász Péter, 2020. augusztus 14. péntek, 15:45
Fotó: aero.de / Tobias Gudat

A hadsereg által üzemeltetett gépet a jövő héten veszi át hivatalosan Annegret Kramp-Karrenbauer védelmi miniszter a berendezést végző Lufthansa Technik hamburgi telephelyén.

Az Airbus A350-esek vásárlását tavaly májusban jelentették be, összesen három ilyen gépet alakítanak át kormányzati szállításokra és egyéb feladatokra.

Az új gépek ára darabonként 150 millió euró volt, de az átalakítás költsége akár még egyszer ennyi is lehet - olvasható a portálon.

A német kormány azok után döntött a régi Airbus A340-esek lecseréléséről, hogy a típus kétszer is meghibásodott. Angela Merkel kancellár 2018-ban a G20-as csúcstalálkozóra nem ért oda emiatt időben, és kereskedelmi járaton utaztatták Buenos Airesbe. Nem sokkal később Frank-Walter Steinmeier államfőt is cserben hagyta a kormánygép, műszaki hiba miatt nem tudott időben elindulni Etiópiából.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2020.08.14 17:32

hát azért nekünk is kéne 1 ilyen
a lényeg,hogy kicsit nagyobb
legyen mint a nímöté
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html