Elrabolták az ukrán határőrség egyik tábornokát a Krím-félszigeten

Ismeretlenek elrabolták Mihajlo Kovalt, az ukrán határőrség vezérezredesét a Krím félszigeten lévő Jaltában - közölte szerdán a határőrség sajtószolgálata.
MTI, 2014. március 5. szerda, 18:50
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint - amelyet több ukrán médiaforrás ismertetett - a magas rangú tisztet, az ukrán határőrség személyzeti osztályának igazgatóját szerda délután a félsziget déli részén lévő Jalta városában, a parti őrség helyi támaszpontjának területétől nem messze hurcolták el. Mintegy negyven, zömében motoros ismeretlen elszakította a tábornokot az őt kísérő tisztektől, egy terepjáróba ültették, és elhajtottak vele.

Az előzetes adatok alapján Szevasztopolba szállították. A határőrség közlése szerint tárgyalásokat kezdtek a motorosokkal a vezérezredes szabadon engedéséről.

A krími Orosz Motorosok nevű szervezet az oroszbarát és a régi Janukovics-féle vezetést támogató Orosz Front nevű, Ukrajna keleti és déli részén szerveződött szélsőséges egyesülés része. Valószínű, hogy a szervezet tagjai követték el az emberrablást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Segesvar, 2014.03.05 19:09

A ruszkik egyre jobban masoljak a szerbek 90-es tetteik, "eros fiuk"-fele akcioit masok ellen. Tudjuk mi let a vege. A sok szektas-naci magyar - Putyin imadoi es seggnyaloi - persze mondanak, hogy "draga orosz baratainkat nem lehet a szerbekkel osszehasonlitani". Eroben nem de volt egy Adolf aki evekig szinten nagyon eros volt. Na de elkezdodott egy folyamat ami esetleg evekig el fog tartani. Manapsag szankciokkal es mas eszkozokkel lehet igazan egy "eros fiunak" betenni. Kozben Orbanisztanra mindez nagyon negativan fog kihatni. Jon a feketeleves. Nem less hus benne. Megerdemlik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html