A japán miniszterelnök találkozna az észak-koreai diktátorral

Kész találkozni az észak-koreai vezetővel, és normalizálná a kapcsolatokat Phenjannal a frissen kinevezett japán miniszterelnök - írja az Euronews.
Szász Péter, 2020. szeptember 26. szombat, 17:57
Fotó: AFP

Japán és Észak-Korea kapcsolatainak rendezése lesz Szuga Josihide, a nemrégiben beiktatott japán miniszterelnök egyik első feladata. A 71 éves kormányfő az ENSZ-közgyűlés 75. ülésszakán, szeptember 25-én elhangzott beszédében azt mondta, Tokió kész arra, hogy teljesen normalizálja kapcsolatait Phenjannal, rendezve a kétoldalú viszonyt terhelő komoly problémákat - olvasható a portálon.

Ilyen például az észak-koreai hírszerzés által elrabolt japán állampolgárok ügye, az észak-koreai rakéta- és atomprogram kérdése, és a két ország közös történelmének kérdései.

A kezdeményezésre egyelőre nem érkezett válasz. Phenjan és Tokió között nincsenek hivatalos diplomáciai kapcsolatok. Japán kormányfő utoljára 2004-ben járt Észak-Koreában, hogy az észak-koreai titkos ügynökök által elrabolt japán állampolgárok hazaengedéséről tárgyaljon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Susala, 2020.09.26 19:34

Bátor ember, ezer módon merényelhetik meg... ebből háború is lehet...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html