EU: A spanyol mentőcsomag kitaláció, a piac ezt nem hiszi

Az EU határozottan tagadja, hogy az IMF-fel és az Egyesült Államokkal közös mentőhitelt szervezne Spanyolország számára. A spanyol CDS-ek eközben még mindig baljós képet mutatnak.
NAPI, 2010. június 16. szerda, 10:27

Az Európai Unió tagadja, hogy a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Egyesült Államokkal közös mentőhitelt szervezne Spanyolország számára. Határozottan tagadom ezt a találgatást, nem készül ilyen csomag Spanyolország számára - nyilatkozta szerda reggel Amadeu Altafaj EB-szóvivő spanyol lapértesülésekre reagálva.

A El Economista spanyol lap értesülései szerint hogy az Európai Unió, az IMF és az amerikai pénzügyminisztérium egy 250 milliárd eurós mentőcsomagot tervez összeállítani Spanyolország számára. A lap szerint a felvetést az IMF rendkívüli igazgatóság ülésén vitatták meg.

Az IMF vezérigazgatója egyébként pénteken utazik Spanyolországba, ahol José Luis Rodríguez Zapatero spanyol kormányfővel tárgyal.

A CDS-ek nem mutatnak nyugalmat

A spanyol CDS felárak eközben egyáltalán nem mutatják azt, hogy a spanyol fizetőképességel kapcsolatos aggodalmak jelentősen enyhültek volna. Ugyan csúcsukhoz képest lejjebb rángatóztak az elmúlt napokban, azonban még mindig jelentősen emelkedő trendben vannak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.06.16 10:38

Nem zörög a haraszt.... nehogy eladd a svájci frankodat amit még 3.-án vettél mert elolvastad a tanácsomat !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html