Ez várható csütörtökön

A KSh csütörtökön közli a hazai építőipar júliusi teljesítményéről szóló felmérésének eredményét, de a nemzetközi makronaptár is tartogat meglepetéseket.
NAPI, 2010. szeptember 15. szerda, 20:34
Fotó:

A magyar építőipari aktivitás júniusban közel 20 százalékkal esett vissza éves szinten, a szektor júliusi termelési adatait csütörtökön közli a Központi Statisztikai Hivatal.

Az európai autóipar helyzetében is bepillantást nyerhetünk csütörtökön, amikor az ACEA nyilvánosságra hozza az EU-tagországokban augusztusban forgalomba került autók számát.

Az eurózóna-tagországai közül a németek közölnek egyedül figyelemreméltó makroszámokat, csütörtökön kerül nyilvánosságra az augusztusi termelői árindex-adat. Brüsszelben augusztusi eurórégiós kereskedelmi-mérlegadatokat ismertetnek, erre vonatkozóan a piaci konszenzus 1,3 milliárd eurós pluszról szól.

Svájcban 2010 második negyedévi ipari termelési adatokat hoznak le, ezek a várakozás szerint az aktivitás negyedéves szinten 6,1, éves szinten 8 százalékos bővüléséről tanúskodnak majd, ami javulást jelent az előző negyedévben tapasztalt negyedév/negyedévi 5,3 százalékos növekedéshez képest.

Az Egyesült Királyságban augusztusi kiskereskedelmi forgalmi adatokat közölnek, a szakértők a vásárlókedv 0,2 százalékos élénkülésére számítanak az előző havi 0,9 százalékos forgalom-növekedés után.

Délután az Egyesült Államokban friss munkaerőpiaci adat kerül közlésre; az elemzők arra számítanak, hogy szeptember második hetében a munkanélküli segélyért először jelentkezők száma 458 ezer lesz az előző heti 451 ezer után.

A legújabb, augusztusi amerikai termelői árindex-adattal kapcsolatos várakozás szerint a nagyker-árak éves bázison számolva 3 százalékkal, havi szinten 0,3 százalékkal nőttek. A termelői maginfláció éves szinten 1,3 százalék lehetetett a becslések szerint.

A New York-i után csütörtökön a philadelphiai Fed is közli a térségi szeptemberi ipari aktivitásáról szóló előrejelzését.

HOZZÁSZÓLÁSOK