Ez várható kedden

A hét második napján döntés születik a Magyarországnak szánt uniós hitelről, de Amerikából is fontos makroadatot várhatunk a gyáripar állapotára vonatkozólag. Éjjel kiderülhet, ki lesz az USA következő elnöke.
NAPI Online, 2008. november 3. hétfő, 13:47
Fotó:

Kedden dönt a Magyarországnak nyújtandó hitel jóváhagyásáról az EcoFin, az Európai Unió pénzügyminisztereinek tanácsa. Ezen kívül háromhónapos diszkontkincstárjegy-aukciót is tart 30 milliárd forint mennyiségre az ÁKK.

Az eurózóna szeptemberi termelői árindex változásáról is jelentenek, az előző havi 8,5 százalék után várhatóan 8-8,2 százalék lesz az éves mutató. Európában továbbá a brit építőipar beszerzésimenedzser-indexét teszik közzé, amely a szeptemberi 38,8 pontos adat után vélhetően további romlásra utal majd 37,8 pontos mutatójával.

A tengeren túlon teszik közzé a nap legfontosabb adatát, a gyáripari megrendelések változását mutató indexet. Az augusztusi 4 százalékos csökkenés után a rendelésállomány a becslés szerint 1 százalékkal tovább mérséklődik szeptemberben. Szintén Amerikában publikálják kedden az ABC fogyasztói bizalmi indexét, amely várhatóan kissé tovább romlik az előző havi értékhez képest. Nem mellesleg éjjel kiderülhet, melyik elnökjelölt lesz a befutó az USA-ban.

HOZZÁSZÓLÁSOK