Ez várható kedden

Magyarországon ülést tart a jegybank monetáris tanácsa és háromhónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart az ÁKK. Európából eurózónás fogyasztói árindex és a német ZEW-index várhatóm a tengeren túlról érkező adatok közül pedig leginkább a Fed-kamatdöntése lehet figyelemre méltó.
NAPI, 2010. március 16. kedd, 09:23
Fotó:

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa ülést tart.

Az ÁKK háromhónapos diszkont kincstárjegyet bocsát aukcióra 30 milliárd forint értékben.

Az eurózónából februári fogyasztói árindex várható. Elemzők a januári 1 százalékos növekedéssel szemben most 0,9 százalékos emelkedést várnak.

Németországban közzé teszik a ZEW-index adatait márciusra vonatkozóan. Előzetes várakozások alapján az index értéke a korábbi 45,1 pontról 43-ra csökken.

A tengerentúlról több adat is várható. Ezek közül a legfontosabb a Fed kamatdöntése lesz. Elemzők szerint a nyíltpiaci bizottság a 0-0,25 százalékon hagyja az irányadó kamatot.

Emellett import-árindex várható, amely elemzők szerint a januári 1,4 százalékos növekedés után februárban 0,2 százalékkal csökken.

Kiderül az is, hogy hogy alakultak az USA-ban a megkezdett házépítések. Elemzői várakozások szerint a januári 591 ezer darabról 570 ezerre csökken februárban ez a szám.

Az amerikai házépítési engedélyek számáról is lesz ma közlés. Előzetes várakozások szerint az engedélyek száma a januári 622 ezerről 610 ezerre csökken.

HOZZÁSZÓLÁSOK