Ez várható kedden

A hét második napján megismerhetjük a végleges májusi magyar államháztartási adatokat, de Németországból és az USA-ból is érkeznek fontos számok, míg a görög kabinetnek bizalmi szavazással kell szembenéznie.
NAPI, 2011. június 20. hétfő, 16:35
Fotó:

Kedden a Nemzetgazdasági Minisztérium részletes tájékoztatást ad az államháztartás 2011. május havi helyzetéről a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján. Az előzetes adatok szerint az államháztartási deficit 58 milliárd forint volt májusban, így az öthavi hiány 724,2 milliárd forintra emelkedett, ami az egész évre tervezett összeg 105,4 százaléka. Tavaly májusban az államháztartás központi alrendszerének deficitje 99,2 milliárd forint volt.

Délelőtt az ÁKK háromhónapos dkj-aukciót tart 50 milliárd forint értékben; a D110928 jelű papírok a legutóbbi hasonló eseményen 5,82 százalékos hozam mellett keltek el.

Külföldön délelőtt 11 órakor a német Zew-index júniusi értékét publikálják, az előző 3,1 pont után most  mínusz 2 pontos eredményt várnak az elemzők. Az eurózóna mutatójában szintén csökkenés várható.

Délután az Egyesült Államokban májusi használtlakás-piaci adatok kerülnek a nyilvánosság elé, az elemzők szerint valamelyest csökken a piac forgalma.

Várhatóan a keddi napon Görögországban bizalmi szavazást tartanak a kabinetről.

HOZZÁSZÓLÁSOK