A KSH kedden reggel áprilisi összefoglaló kiadványával jelentkezik (A KSH jelenti).

Az Államadósság Kezelő Központ 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukciót tart, 50 milliárd forint értékben. Az előző, hasonló futamidejű papírt értékesítő aukción 5,81 százalékos átlagos hozamszint alakult ki.

A reggeli órákban Németországból a májusi importárindex, valamint a GfK júliusi előzetes fogyasztói hangulatindexe is érkezik majd. Mindezen túl júniusi - várhatóan enyhén gyorsuló pénzromlást jelölő inflációs számokat is publikálnak a legnagyobb európai gazdaságban.

Délelőtt Nagy-Britanniában egy sor jelentős makroadatot ismertetnek, a legfontosabb köztük az első negyedéves végleges GDP-adat lesz. A várakozás szerint azonban az előzőleg közölt 1,8 százalékos bővülés mértékén nem módosítottak.

Délután az USA-ban az S&P és a Case Shiller nagyvárosi ingatlanár mutatóját publikálják - várhatóan tovább süllyedő árakat jelezve, valamint a Richmondi Fed júniusi feldolgozóipari indexért is nyilvánosságra hozzák. A nap egyik legjelentősebb adata ugyancsak az Államokból érkezik majd: a júniusi fogyasztói bizalmi mutató a várakozások szerint enyhe javulást jelezhet.

Délután a görög megszorító csomagról tartanak parlamenti szavazást, este kilenc óra előtt pedig Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank (ECB) elnöke kezdi az EU állapotát értékelő beszédét.

Az éjjeli órákban Japánban az ipari termelés májusi alakulásáról közölnek számokat.