Reggel 9 órakor a KSH jelent a 2013. novemberi ipari termelői árak alakulásáról. Októberben az ipari termelői árak éves összehasonlításban 0,2 százalékkal nőttek, 2013 első tíz hónapjában 0,8 százalékkal haladták meg a 2012. január-októberit. A prognózis novemberre 1,3 százalékos emelkedés éves alapon.

Az Államadósság Kezelő Központ 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart 50 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Decemberi munkanélküliségi adatokat közölt tíz órakor a német szövetségi munkaügyi hivatal. Novemberben 6,9 százalékon stagnált a munkanélküliségi ráta Németországban, a várakozások szerint ez decemberben sem változott. Októberhez képest novemberben 10 ezerrel 2,985 millióra bővült a munkanélküliek száma, ami 53 ezerrel haladta meg a 2012 novemberi számot.

Eurózónás előzetes decemberi inflációs adatot közöl 11 órakor az Eurostat. Novemberben emelkedett az uniós harmonizált fogyasztói árindex a 17 tagú euróövezetben, 0,9 százalék volt a fogyasztói árak éves emelkedési üteme az októberi 0,7 százalék után. Tavalyelőtt novemberben 2,2 százalékos volt az euróövezeti infláció. A fogyasztói árak novemberben 0,1 százalékkal csökkentek októberhez képest az euróövezetben.

Az Egyesült Államokban délután fél háromkor a külkereskedelmi árumérleg novemberi alakulásáról jelenik meg adat, az egyenleg októberben 40,6 milliárd dolláros deficitet mutatott, a novemberi előrejelzés 40 milliárdos hiány.