Pénteken a befektetők figyelme az európai válságkezelés szempontjából sorsdöntőnek beharangozott, kétnapos, brüsszeli EU-csúcsra irányul. Emellett számos makoadat is megjelenik. Magyarországon az MNB a fizetési mérleg idei első negyedéves, valamint a tavalyi negyedévek felülvizsgált adatait közli. A múlt év negyedik negyedévében 149 millió euró többlet keletkezett a folyó fizetési mérlegben, az idei első negyedévre a várakozás 132 millió euró. A jegybank a hét utolsó munkanapján közli májusi statisztikáit a hitelintézetek összevont mérlegéről, illetve a háztartási és nem pénzügyi vállalati kamatlábakról.

Hajnalban Japánban munkanélküliségi, inflációs és ipari termelési adatok jelennek meg.

Az Eurostat előzetes júniusi harmonizált fogyasztói árindexet közöl, az elemzők az előző hónaphoz hasonlóan - év/év alapon - 2,4 százalékos eurózónás inflációt várnak.

Az Egyesült Államokban is fontos makrohírek jelennek meg, többek közt a chicagói beszerzési menedzserindex (PMI) júniusa adata, amely az előző havi 52,7 pontról az előrejelzés szerint 53 pontra emelkedik, a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe: a végleges júniusi szám a várakozás szerint 74,1-ről 77,5 pontra emelkedik. Továbbá a személyes jövedelmek és a személyes fogyasztási kiadások májusi alakulásáról is friss adatok jelennek meg a tengerentúlon.