Ez várható szerdán

Magyarországon nemigen, külföldön viszont több, jelentős makrogazdasági indikátor jelenik meg szerdán.
NAPI, 2011. március 1. kedd, 16:00
Fotó:

A KSH reggel kilenc órakor a nemzetközi turisztikai kereslet 2010. negyedik negyedéves statisztikájával jelentkezik.

Külföldön a közép-európai idő szerint hajnalban megjelenő, tavalyi negyedik negyedéves ausztrál GDP-adattal indul a nap.

Délelőtt tíz órakor lengyel GDP-adat érkezik a tavalyi negyedik negyedről; éves összevetésben 4,4 százalékos bővülést várnak az elemzők a korábbi 4,2 százalékos növekedést követően.

Tizenegy órakor az eurózóna januári termelői árindexét ismerhetjük meg; itt 5,6 százalékos éves inflációs számot valószínűsít a konszenzus a decemberi 5,3 százalékos adat után, havi összevetésben pedig 0,8-ról 1 százalékosra gyorsulhatott az áremelkedés üteme.

Délután két órakor a lengyel jegybank (NBP) kamatdöntő ülést tart, ám nagy meglepetést okozna, ha nem a jelenlegi 3,75 százalékon maradna az irányadó ráta.

Délután negyed háromkor hozza nyilvánosságra a tengerentúlon az ADP intézet februári munkaerőpiaci számait, a januári 187 ezres bővülés után most a várakozások szerint 185 ezerrel nőhetett a magánszektorban az álláshelyek száma. Korábban, fél kettőkor a Challenger - kevésbé meghatározó - februári munkanélküliségi adatai is érkeznek.

Délután négy órakor Ben Bernanke, a Fed elnöke a képviselőházban tartandó meghallgatáson beszél az amerikai gazdaság állapotáról, kilátásairól és a monetáris politika lehetőségeiről.

Este nyolc órakor a Bézs-könyv is megismerhető lesz, amely a Fed régiós bankjainak adatai alapján a februári gazdasági helyzetről mondhat sokat a befektetőknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK