A Központi Statisztikai Hivatal az idei első öt havi külkereskedelmi termékforgalomról közöl jelentést. Január-áprilisban kevesebb mint egy százalékkal nőtt a kivitel, míg az import 0,2 százalékkal csökkent.

Délelőtt tízkor jelenik meg az eurózónás feldolgozóipari PMI végleges adata, az előzetes adat 44,1 pont volt. Az eurózónás jelentés előtt néhány perccel a német feldolgozóipari PMI-t is publikálják, itt az előzetes 43,3 pont volt.

Az Egyesült Államokban délután negyed háromkor megjelenik az ADP adatbázis júliusi foglalkoztatottsági jelentése - júniusban 176 ezer munkahely jött létre a magánszektorában, míg júliusra az elemzők ennél kevesebbet, 120 ezret várnak.

Négykor látnak napvilágot az ISM feldolgozóipari felmérésének eredményei is, az elemzők szerint a júniusi 49,7 pontról 50,5 pontra emelkedett az index értéke. (A kedden publikált chicagói beszerzési menedzser index a várnál jobb lett, a főindex értéke 52,9 pontról 53,7 pontra nőtt.)

A Fed nyíltpiaci bizottsága is ülést tart, a kamatdöntés este fél hétkor várható, a piac kamattartást vár (0,25 százalék). A bejelentést megelőző órákban a részvényárfolyamok rendszerint jelentőset emelkednek.