Németországban 10 órakor októberi munkanélküliségi adat jelenik meg, a ráta az előrejelzés szerint 6,9 százalékon stagnál.

A nap legfontosabb eseménye a Fed este 7 órai kamatdöntése lehet. Bár az amerikai kormányzat részleges leállása-, valamint az ennek következtében késve közzétett, és a várakozásoktól elmaradó szeptemberi munkaerőpiaci statisztikák megerősítették azon befektetői vélekedéseket, amelyek szerint a Fed jegybankárjai az idei évben valószínűsíthetően nem kezdenek szigorításba. Az elemzők sem a kamatszint (0,00-0,25 százalék), sem a 85 milliárd dolláros kötvényvásárlási program módosítására nem számítanak.

Az Egyesült Államokban ezen kívül még a magánszektor álláshelyeinek számáról közöl az ADP statisztikai vállalat októberi statisztikát, az elemzők 148-150 ezer fős létszámnövekedést várnak a korábbi hónap 166 ezres adatához képest.

A szeptemberi amerikai infláció mértéke is kiderül szerdán, augusztusban hó/hó alapon 0,1 százalékos átlagos árszínvonal-emelkedést mértek, az előrejelzés szeptemberre 0,2 százalék.

Szerdán teszi közzé negyedéves gyorsjelentését többek közt a Kraft Foods, a Visa és a Volkswagen.