Ezzel segítené Ukrajnát a Világbank

Ukrajna új kormánya az idén 3 milliárd dollár (mintegy 2,16 milliárd euró) pénzügyi támogatáshoz juthat a Világbanktól - közölte hétfőn az ENSZ washingtoni központú globális fejlesztési szervezete.
MTI-Eco, 2014. március 11. kedd, 08:10
Fotó: Napi.hu

A Világbank ezzel a segítséggel egészítené ki azt a szélesebb körű támogatási csomagot, amelyet a vezető ipari hatalmak készülnek összeállítani, hogy stabilizálják Ukrajna fizetésképtelenség szélére került gazdaságát.

"Elszántuk magunkat, hogy támogassuk az ukrán népet ezekben a nehéz időkben, és nagyon reméljük, hogy hamarosan stabilizálódik a helyzet az országban" - jelentette ki nyilatkozatában Jim Yong Kim, a Világbank Csoport elnöke. Az újabb segélyeket, azonban a Világbank vezetésének még jóvá kell hagynia.

Jim Yong Kim elmondta, folytatják az általuk korábban - még az előző kormány kérésére - elindított ukrajnai projektjeiket, emellett támogatni kívánják az új kijevi kormányt mindazon szerkezeti reformok megvalósításában, amelyek elengedhetetlenek az ukrán gazdaság fenntartható pályára állításához, a bankszektor és az energetikai ágazat megszilárdításához, és hozzájárulhatnak a korrupció elleni küzdelemhez.

A Világbank elnöke megerősítette, hogy mindemellett zajlik egy 3,7 milliárd dolláros (2,67 milliárd euró) segélyprogramjuk Ukrajnában, ami a közműszolgáltatások - a csatornázás, a víz- és áramellátás -, valamint az ország közlekedési hálózatának fejlesztését szolgálja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homerosz, 2014.03.11 09:04

ukrajnának mindenki segítségére szüksége van... persze a putyin seggét nyaló szarházi genny tolvaj csürhének ez nem tetszik... lásd az ide vezényelt bértollnokaikat...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.03.11 08:50

..nem baj ,ha segítik ,de csak egy demokratikus ukrajnát ,ugye ??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html