A Világbank ezzel a segítséggel egészítené ki azt a szélesebb körű támogatási csomagot, amelyet a vezető ipari hatalmak készülnek összeállítani, hogy stabilizálják Ukrajna fizetésképtelenség szélére került gazdaságát.

"Elszántuk magunkat, hogy támogassuk az ukrán népet ezekben a nehéz időkben, és nagyon reméljük, hogy hamarosan stabilizálódik a helyzet az országban" - jelentette ki nyilatkozatában Jim Yong Kim, a Világbank Csoport elnöke. Az újabb segélyeket, azonban a Világbank vezetésének még jóvá kell hagynia.

Jim Yong Kim elmondta, folytatják az általuk korábban - még az előző kormány kérésére - elindított ukrajnai projektjeiket, emellett támogatni kívánják az új kijevi kormányt mindazon szerkezeti reformok megvalósításában, amelyek elengedhetetlenek az ukrán gazdaság fenntartható pályára állításához, a bankszektor és az energetikai ágazat megszilárdításához, és hozzájárulhatnak a korrupció elleni küzdelemhez.

A Világbank elnöke megerősítette, hogy mindemellett zajlik egy 3,7 milliárd dolláros (2,67 milliárd euró) segélyprogramjuk Ukrajnában, ami a közműszolgáltatások - a csatornázás, a víz- és áramellátás -, valamint az ország közlekedési hálózatának fejlesztését szolgálja.