Rohamrendőrök vigyáznak a fehérorosz állami tévé székházára

A rendőrség különleges alakulatainak (OMON) védelme alá helyezték szombat este Minszkben a fehérorosz állami rádió és televízió székházát, amelynek lázongó dolgozóival előzőleg a helyszínen találkozott a parlament felsőházának elnöke és az államfő sajtószóvivője - jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.
Csernátony Csaba, 2020. augusztus 16. vasárnap, 12:59
Fotó: Getty Images

A TASZSZ helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy az épület üvegfrontján keresztül látni lehetett az előcsarnokban tartózkodó rohamrendőröket.

Az Index az MTI-re hivatkozva arról ír, hogy a felsőház elnökének, Natalja Kocsanovának és az államfő sajtószóvivőjének, Natalja Ejszmontnak a dolgozói kollektívával tartott találkozóján - mint a résztvevők utóbb elmondták - a hallgatóság az országban zajló eseményekről érdeklődött, és kérdőre vonták a két hivatalos személyiséget, hogy "az állami csatornákon miért nem az igazat mondják".

A rádió és tévé egyes munkatársai közölték, arra készülnek, hogy hétfőtől sztrájkba lépnek, s a sztrájkfelhívást már mintegy háromszázan alá is írták. Kocsanova és Ejszmont megpróbálták lebeszélni őket erről a tervükről.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK