A nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma 216 ezerrel csökkent augusztusban a washigtoni munkaügyi minisztérium adatai szerint; a huszadik hónap óta tartó elbocsátási hullám következtében 26 éves mélypontra, 9,7 százalékra szökött fel az állástalanok aránya az Egyesült Államokban, magasabbra, mint az előre jelzett 9,5 százalék. (Júliusban még 9,4 százalékos volt az állástalanok aránya a tengerentúlon.)

2007 decembere óta a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma 6,9 millióval 131,2 millióra zuhant. Az állástalanok száma összesen 7,4 millió fővel emelkedett a recesszió során, elérve a 14,9 millió főt.

Az előző hónapban csak az egészségügyben nem folytatódtak a leépítések, a többi szektorban mind csökkent az alkalmazottak száma.

A MarketWatchnak korábban nyilatkozó elemzők 233 ezres további elbocsátásokat vártak augusztusban, ehhez képest a tényleges, 216 ezer állás megszűnéséről szóló adat kedvezőnek számít, de tavaly augusztus óta is a legszerényebb adat az újonnan elbocsátottak számát tekintve.

A júliusban közölt munkanélküliségi adatok kénytelen volt felfelé módosítani a washingtoni munkaügyi minisztérium, 49 ezerrel 276 ezer főre.