Felminősítette Romániát az S&P

A befektetésre ajánlott sávba emelte Románia államadós-osztályzatát pénteken a Standard & Poor's.
MTI-Eco, 2014. május 16. péntek, 08:24
Fotó: Reuters

A nemzetközi hitelminősítő Londonban bejelentette, hogy az eddigi "BB plusz/B"-ről egy fokozattal "BBB mínusz/A-3"-ra javította a devizában és helyi valutában fennálló hosszú és rövid futamidejű román államadósság besorolásait. Az osztályzatok kilátása stabil.

A "BBB mínusz" a hitelminősítők osztályzati módszertanában a befektetési ajánlású besorolási sáv alsó széle. Románia hosszú lejáratú szuverén kötelezettségeinek besorolása eddig a spekulatív - vagyis befektetésre nem ajánlott - kategóriában volt a Standard & Poor's listáján.

Az S&P azzal a várakozásával indokolta Románia felminősítését, hogy a román gazdaság a következő években a térségi átlagnál gyorsabb ütemben növekszik, és folyamatosan csökkenti külső adósságrátáját.

Magyarország a S&P-nél "BB" minősítésű - stabil kilátással -, vagyis kettő lépcsővel alacsonyabb, mint a román adósság minősítése.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.05.16 10:43

...jó hír a 1,5 millió erdélyi magyar miatt ...,bár a 90 000 ft-os átlagbér ,és a 60 000 ft-os átlagnyugdíj nem izmos ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2014.05.16 08:37

Befektetni?? Magyarországon fektetnek be a legjobban a világon. Mo-on gyorsan befektetnek téged koporsóba, zárt osztályra vagy éppen a börtön priccsre. Mo-nál alkalmasabb hely feküdni nincs még egy a világon, mert itt gyorsan kifekszel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html