Fenyegetés: riasztást adtak ki Brüsszelben

Brüsszel térségében a legmagasabb szintre emelték az éjszaka folyamán a terrorfenyegetettség szintjét, miután az egy héttel ezelőtt Párizsban végrehajtott terrortámadáshoz hasonló terrorakció előkészületéről szereztek értesülést - erősítette meg a belga miniszterelnök.
MTI, 2015. november 21. szombat, 16:50
Fotó: Reuters

A nemzetbiztonsági tanács ülését követően Charles Michel arról számolt be, hogy több elkövető által több helyen előkészített potenciális merényletkísérletről szereztek tudomást. Több sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy a belga főváros Molenbeek-Saint-Jean nevű kerületében vegyszereket és robbanóanyagot is találhattak egy házkutatásnál, de ezt Michel a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kommentálta.

A kormánytól független Fenyegetésértékelési Elemző Testület (OCAM), amely a készültség szintjének legmagasabb fokozatra emeléséről döntött, azt tanácsolja az embereknek, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, a tömegrendezvényeket, koncerteket, a tömegközlekedést, tartsák tiszteletben és segítsék a biztonsági ellenőrzéseket, és ne terjesszenek pletykákat, kövessék a hivatalos szervek tájékoztatásait. A fővárosban nem jár a metró, sok múzeum bezárt és focimeccseket is töröltek.

Éberségre intenek

A kormány arra kérte a nagyobb rendezvények, koncertek, sportesemények szervezőit, hogy vegyék fel a kapcsolatot a központi válságközponttal, s amennyire lehet, csökkentsék az ilyen rendezvények számát. Emellett növelik a biztonsági intézkedéseket a tömegközlekedésben, ami a reptereket és pályaudvarokat is érinti. Ezen kívül a kormány nagyobb létszámban rendeli az utcákra a biztonsági erőket, és telefonos forródrótot is létrehozott, amelyen bárki érdeklődhet a helyzetről, vagy tanácsot kérhet a központi krízisközponttól.

Legyenek éberek és óvatosak, de ne essenek pánikba - kérte a Brüsszelben élőktől a miniszterelnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Aishallah, 2015.11.22 14:36

Az ISIS nem tàmad keresztènyt Euròpàban. Kizàròlag hitetlent (ateistàt).
Pàrizs a hitetlenek fővàrosa. A liberalizmus jelkèpe.
Keresztènyt kifejezetten az iszlàm vallàsù orszàgokban vagy olyan règiòkban ölnek ahol többsègben vannak. Ott viszont sokkal több az iszlàm halott akit màsik iszlamista öl meg a hite miatt.
Az iszlàm az egyetlen vallàs amelyik nem ismeri el a demokràciàt.
Az iszlàm törvèny. Mèg a zsidò is szavazhat politikai pártokra akàrmelyik szèlsøsèges àgàbòl valò a hìvő. A kereztèny pedig teljesen külön kezelei a vallàst a politikàtòl. Az iszlàm olyan mint a kommunizmus: diktatùra.
Legszebb pèlda a magyar: a vezető imàm haramot hìrdethet. Megtilthatja, hogy egy bizonyos politikai pàrtra szavazzanak a hìvők. Nyìltan. Aki màst tesz az nem lehet hìvő. Akàrmilyen bèkès, egyetemi tanàr, felvilàgosult.
Ezek tènyek amiket nem tudnak elkèpzelni az euròpai ateistàk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antisoros, 2015.11.22 14:20

..ja ,ha beengedjük 50 év alatt a sok kannibált !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html