Fitch: Lengyelország egyelőre nem számíthat adósi besorolásának a javítására

A Fitch vezető országszakértője szerint Lengyelország nem számíthat adósi besorolásának javítására belátható időn belül, mivel a vártnál valószínűleg gyorsabb gazdaságnövekedést és az államadósság csökkenését már korábban figyelembe vették.
MTI-Eco, 2014. január 14. kedd, 17:44
Fotó: Napi.hu

Lengyelország hosszú lejáratú külső és hazai szuverén adósságának a besorolását "A-mínusz" szinten tartja stabil kilátással a Fitch.

Matteo Napolitano a Fitch vezető lengyelországi szakértője azt mondta kedden, hogy a hitelminősítő 2,4 százalékos lengyel GDP-növekedést valószínűsít idén. Ezt a várakozását minden bizonnyal fölfelé módosítja, de nem nagy mértékben.

Lengyelországban mintegy 8 százalékponttal, 50 százalékra esik az államadósság hazai össztermékhez (GDP) viszonyított aránya idén a nyugdíjrendszer reformjának a hatására, aminek a keretében az állam magához vonja a magánnyugdíjpénztárak állampapír-portfólióját és a továbbiakban nem teszik kötelezővé a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.01.14 17:47

.." az állam magához vonja a magánnyugdíjpénztárak állampapír-portfólióját és a továbbiakban nem teszik kötelezővé a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket..."..na,libsik???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html