Magyarországon a KSH áprilisi előzetes ipari adatokat közöl, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig délután az államháztartás központi alrendszerének május havi helyzetéről publikálja gyorsjelentését. Az Államadósság Kezelő Központ szokásos aukcióján ezúttal 60 milliárd forint értékben dob piacra 12 hónapos diszkontkincstárjegyeket, valmint 30 millió forint értékben 3 éves, és 15 milliárd forint értékben 5 éves futamidejű kötvényeket árverez.

Európából már reggel 8 órakor érkezik egy német ipari termelési adat, áprilisra elemzők 1,4 százalékos bővülést várnak a 2,8 százalékos márciusi visszaesés után.

A nap híre a 13:45-kor megjelenő ECB kamatdöntés eredménye, amelyre ezúttal a piac nagy bejelentésekre készül. Elemzők ugyanis azt várják, hogy az euróövezeti jegybank a refinanszírozási kamatlábat 15 bázisponttal 0,1 százalékra csökkenti, illetve a negatív tartományba tereli a betéti kamatokat, miközben várhatóan új hosszú távú hitelekkel és garancia-szabályozással kívánja élénkíteni a banki hitelezést az eurozónában.

Délután a tengerentúlon egy szokásos heti munkaerő-piaci adatot közölnek. A piac azt várja, hogy a heti új munkanélküli segélykérelmek száma az korábbi 300 ezerről 313 ezerre nő.