Fürdési tilalmat rendeltek el Frankfurtban egy vérszomjas ragadozó miatt

Krokodilt láttak a német város közelében, figyelmeztették az állattartókat, hogy ügyeljenek baromfijaikra és a környékbeli kutyatulajdonosokat is óvatosságra intették.
Rácz Gergő, 2020. szeptember 2. szerda, 08:24
Fotó: Reuters

Az egyméteres fiatal hüllőt Ortenberg vízpartján látta meg egy helybeli, aki értesítette a hatóságokat - írja az MTI nyomán az Infostart. Az illetékesek figyelmeztették az állattatókat, hogy ügyeljenek baromfijaikra és a környékbeli kutyatulajdonosokat is óvatosságra intették. Kiemelték ugyanakkor, hogy az állat emberre nem veszélyes. A jelentésből nem derült ki, hogyan került a krokodil Németország közepére.

A rendőrség és a helyi illetékesek arra kérték a lakosságot, hogy jelentsék, ha újból feltűnik a krokodil és biztonságos távolságból igyekezzenek szemmel tartani, amíg segítség érkezik.

Egy helyi lakos a múlt héten fotót készített a krokodilról, ez alapján egy zoológus megerősítette állítását. Közben Szász-Anhalt tartomány déli részén a hétvégére fürdési tilalmat rendeltek el, mivel egy krokodilt láttak az Unstrut folyóban. A szakemberek szerint a krokodil azóta akár Hamburgig is eljuthatott. Ezt a krokodilészlelést nem hozták összefüggésbe az ortenbergi esettel.

HOZZÁSZÓLÁSOK