Gazza a máltai liga sztárja?

A kilencvenes évek elejének legnagyobb angol futballsztárja, Paul Gascoigne a máltai élvonalban első idényét töltő Marsaxlokk FC-hez igazol - mondta a helyi tévében az egylet alelnöke, Herman Schiavone. Gazza még két-három évig mindenképpen futballozni szeretne, azt követően pedig legszívesebben edzőként dolgozna. Azt is kifejtette, hogy három éve nem volt ilyen jó fizikai állapotban, edzésben van, de végre szeretné kipróbálni magát a futballpályán.
Molnár Csaba, 2003. január 7. kedd, 11:58
Fotó:

A máltai az ötödik helyet foglalja el, márpedig az első hat jut be a rájátszásba. A klub már a nyáron sem spórolt, hiszen összesen 15 új futballistát igazolt, és a vezetőség januárban újabb labdarúgókkal szeretné megerősíteni az együttest annak érdekében, hogy biztosan bejusson a playoffba - olvasható az Origo sportcsatornáján. Gascoigne leigazolása ráadásul a média érdeklődését is felkeltheti a Marsaxlokk iránt, vagyis a lépés reklámfogásnak sem lenne utolsó.

Paul Gascoigne a nyolcvanas évek végének és a kilencvenes évek elejének David Beckhamje volt Angliában: a korszak legkiemelkedőbb tehetségű futballistája és egyben legnagyobb médiasztárja. Utolsó nagy fellépése az 1996-os Európa-bajnokság volt, az 1998-as vébén már nem lépett pályára, Glenn Hoddle az utolsó pillanatban kihagyta a keretből. Gazza ekkor a skót Rangers játékosa volt, nem sokkal később a Middlesbrough-ba szerződött, majd eddigi élvonalbeli karrierjét az Evertonban fejezte be 2002 márciusában. Ezt követően még egy hónapig a harmadosztályú Burnley-ben futballozott, április óta viszont nem lépett pályára.

A veterán középpályás szerepelt próbajátékon az amerikai Washington DC Unitednél, de egyhetes edzést követően visszautazott Angliába, az ősszel majdnem az ausztrál bajnokságban szereplő, ám új-zélandi Auckland Kingz játékosa lett, kapcsolatba hozták a Gillinghammel, az Exeter Cityvel és a Southallal is, ám ez utóbbi híresztelések egytől egyig csak kacsáknak bizonyultak.

HOZZÁSZÓLÁSOK