Gyanús csomagot küldtek a német államfő hivatalába

Nem tartalmazott robbanószert a német államfőnek küldött levél, amelyet pénteken ellenőrzött robbantással megsemmisítettek, miután fennakadt a szövetségi elnöki hivatalba érkező posta rutinellenőrzése során.
MTI, 2013. április 19. péntek, 16:39
Fotó: Napi.hu

A német belügyminisztérium szóvivője péntek este közölte: a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) eljárása során nem igazolódott be a gyanú, hogy a küldemény robbanószert tartalmaz.

Előzőleg az államfői hivatal szóvivője azt közölte, hogy egy gyanús küldeményt bombaszakértők megsemmisítettek az államfői hivatal, a berlini Bellevue kastély parkjában. Joachim Gauck szövetségi elnök az intézkedés idején nem tartózkodott hivatalában, az intézmény dolgozói pedig nem voltak veszélyben - tette hozzá.

Hivatalos források más részletet nem közöltek, így a levél feladójáról sincsenek információk.

Német szövetségi elnöknek még soha nem küldtek levélbombát, vagy robbanószert tartalmazó csomagot. A kancellári hivatalban eddig egy ilyen eset történt, 2010-ben egy szélsőbaloldali görög csoport küldött levélbombát Angela Merkel kancellárnak, de a küldeményre felfigyeltek a hivatal postázójában, és a bombát időben hatástalanították.

HOZZÁSZÓLÁSOK