A hóvihar elsősorban Mexikó északi és középső részét sújtotta. A Jalisco szövetségi államban fekvő, az ország második legnépesebb városának számító Guadalajara egyes részeit hó borította be, pedig 1997 decembere óta nem havazott ott. A hidegfront több mexikói szövetségi államban is katasztrofális állapotokhoz vezetett.

Mexikóvárosban a vihar több mint 800 fát csavart ki, 98 reklámtáblát szakított le és 77 autót rongált meg - közölte pénteken Twitter-oldalán Fausto Lugo polgári védelemért felelős államtitkár. A tomboló szél helyenként hetven kilométeres óránkénti sebességet ért el.

Mexikó szövetségi államban 25 méter magasból esett le egy reklámtábla, öt ember megsérült, egyikük állapota válságos. A dél-mexikói Oaxaca szövetségi államban pálmafa dőlt rá egy nőre, aki életveszélyesen megsérült. Az ország területén csaknem 2,8 millió ember maradt hosszabb-rövidebb ideig áramellátás nélkül.

A tanítás Zacatecas, Veracruz, Puebla, Durango, Oaxaca és Guanajuato szövetségi államokban teljesen vagy részben szünetelt. Mexikó szövetségi államban csütörtökön valamennyi oktatási intézmény bezárását elrendelték a rendkívüli időjárás miatt, így 4,7 millió diák nem ment iskolába.