Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) szerda reggeli közleménye szerint 91 településen okozott károkat a viharos szél, lezúdult csapadék. A vihar országszerte 678 fát utakra, autókra, vagy házakra döntött, közlekedési fennakadásokat, jelentős károkat okozva. A kidőlt fák 72  autót és 24 háztetőt rongáltak meg. A hegyoldalakról lemosott hordalék több órára fennakadásokat okozott a Déli-Kárpátokon átvezető DN1 (Brassó-Bukarest) és DN7C (a Fogarasi-havasokat keresztülszelő) országúton.

A legnagyobb pusztítást - a Duna torkolatvidékének közelében fekvő, kelet-romániai - Braila megyében végezte az óránként több mint 80 kilométeres sebességű szél. Itt több mint 500 fát tépett ki a szélvihar, a megyében 44 település maradt villanyáram nélkül.

A Brila megyei Lacu Sarat nevű üdülőtelepen egy 51 éves nőt agyoncsapott egy kidőlt fa, férjét pedig - aki néhány másodperccel korábban már elérte autójukat - súlyos, de nem életveszélyes zúzódásokkal szállították kórházba.

Vasárnap éjszaka a Bihar megyei Csarnóházán (Bulz) egy 36 éves nagyváradi férfi vesztette életét a település kempingjét sújtó szélviharban, amikor autójára, amelyben menedéket keresett, rádőlt egy gyökerestől kitépett nyárfa.

Képünk illusztráció