A bankok elkötelezettek a görög adósság leírásában

Hiába a görög referendum, a nemzetközi bankokat képviselő Nemzetközi Pénzügyi Intézet szerint a pénzintézetek kitartanak az adósságleírás mellett.
MTI-Eco, 2011. november 1. kedd, 18:10
Fotó: Napi.hu

A nemzetközi bankok továbbra is tartják magukat ahhoz a múlt héten született megállapodáshoz, amely a magánbefektetői kézben lévő görög államadósság egy részének leírásáról született - írta kedden közleményében a bankok érdekképviseleti szerve, a Nemzetközi Pénzügyi Intézet (IIF).

A közlemény szerint a bankok szorosan együttműködnek a görög hatóságokkal, az Európai Unió illetékes szerveivel, és valamennyi érintett féllel, hogy megállapodjanak a részletekben, illetve a megállapodást átültessék a gyakorlatba.

Az euróövezeti országok állam- és kormányfői a múlt héten csütörtökön állapodtak meg azokban az intézkedésekben, amelyek reményeik szerint lehetővé teszik az euróövezeti adósságválság hatékony kezelését. Az intézkedések egyik eleme, hogy a magánbefektetők - bankok, biztosító társaságok - leírják a görög állammal szemben fennálló követeléseik ötven százalékát, azaz brüsszeli közlések szerint mintegy 100 milliárd eurót.

HOZZÁSZÓLÁSOK