Hivatalosan is világjárvány a koronavírus

Világjárvány (pandémia) szintjére lépett a Covid-19 vírusfertőzés - jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szerdán Genfben.
Rácz Gergő, 2020. március 11. szerda, 18:45
Fotó: AFP

"A WHO éjjel-nappal értékeli a járványt. Mély aggodalommal tölt el minket a vírus súlyosságának és terjedésének, illetve a tétlenségnek a riasztó szintje. Ezért úgy értékeltük, hogy pandémiaként jellemezhető a Covid-19" - idézi az MTI Tedrosz Adamon Gebrejeszuszt, a szervezet vezetőjét.

Mint mondta, a Kínán kívül észlelt fertőzések száma 13-szorosára emelkedett az utóbbi két hétben.

"Mindannyian ugyanabban a csónakban evezünk, és higgadtan a megfelelő dolgot kell tennünk" - mutatott rá, hozzátéve, nem tudja kellőképpen hangsúlyozni, hogy minden ország megváltoztathatja a járvány terjedésének menetét.

Elmondása szerint ez lenne az első pandémia, amelyet ellenőrzés alatt lehetne tartani.

Megjegyezte, hogy ugyan több ország hatékonyan tudott fellépni a járvány terjedésének megakadályozása érdekében, sok esetben rendkívül aggasztó tétlenséget lehet látni.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tepsi, 2020.03.11 23:38

"illetve a tétlenségnek a riasztó szintje" "rendkívül aggasztó tétlenséget lehet látni"
helyett azzal foglalkoznak hogy a globális növekedés fennmaradjon. Növekedni az örökkévalóságig. De meddig bírja el a növekedésüket a föld? És miért kényszerítenek minden nap többet fogyasztani mint a megelőző nap? És ha valaki nem akar holnap többet fogyasztani mint ma, akkor mi van? Miért baj az ha stagnál a fogyasztás mert már nem kívánunk többet? Lehet hogy inkább egymás társaságát kellene fogyasztanunk a tábortűz mellett, ránk tukmált műkaják és kütyük helyett mert úgy lennénk boldogabbak?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Ballada, 2020.03.11 21:40

A nagy jövés-menés árnyoldala.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html