Nem várt helyről kapott durva kritikát a kormány

Öt európai parlamenti frakció képviselői közösen ítélték el Orbán Viktor és a Fidesz politikáját a magyarországi emberi jogi helyzetről és a civil szervezeteket érintő új rendeletről tartott sajtótájékoztatón szerdán Strasbourgban. Köztük volt a Fidesz saját pártcsaládjának, az Európai Néppártnak (EPP) az egyik politikusa is - írja az Eurológus.
Szász Péter, 2017. április 5. szerda, 19:35
Fotó: MTI/EPA

A Fidesz saját frakciójából is felszólalt egy képviselő Orbán Viktor politikája ellen az Európai Parlamentben.

Roza Thun lengyel néppárti EP-képviselő szerint nem lehet csendben maradni akkor, amikor ki kellene fejezni a szolidaritást mindazokkal, akik egyre nehezebb körülmények között küzdenek a civil szervezetek és intézmények megmaradásáért, írta az MTI. Az uniós parlament néppárti frakciójának jobban meg kell becsülnie az uniós értékeket és nem csukhatja be a szemét a Magyarországon jelentkező problémákkal kapcsolatban - tette hozzá.

Manfred Weber, az EPP európai parlamenti frakcióvezetője a twitterén nyilatkozott röviden. Azt írta szerda este: "A gondolat, a kutatás és a szólás szabadsága alapvető részei az európai identitásunknak. Az EPP frakciója felszólítja az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg a magyar oktatási törvényt. Az EU-nak egy komoly, független értékelésre van szüksége, nem pártpolitikai vitákra. Amint a Bizottság véleményt alkot, elvárjuk a magyar kormánytól, hogy ahhoz tartsa magát." - olvasható a portálon.

HOZZÁSZÓLÁSOK