Az őszi szezon egyértelműen a drágaköveké: az októberi gyémántrekord megdőlését követően ezúttal újabb, ezúttal színes gyémántért fizettek annyit, amennyit korábban soha.

A szilvaméretű "Pink Star" névre keresztelt drágakő a Sotheby's aukcióján keresett magának új tulajdonost. A gyémánt értékét előzetesen 60 millió dollárra becsülték, ehhez képest végül ennél lényegesen többet fizettek érte. A leütési ár 83 millió dollár lett, ami közel háromszorosa az októberben 30,8 millió dollárért gazdát cserélt, közel 120 karátos "fehér" gyémánténál. Az 59,6 karátos Pink Star közel 12 gramm tömegű, a jelentős érdeklődést pedig többek között jellegzetes színének, remek fénytörésének és áttetszőségének köszönheti.

A drágakövet eredetileg a De Beers afrikai bányájában találták még 1999-ben, ezt követően pedig két évig tartottak a vágási és csiszolási folyamatok. Először 2003-ban mutatták meg a nyilvánosságnak és 2007-ben adták el azt egy magánszemélynek. Az aukciósház nem nevezte meg a mostani vevőt, ahogyan azt sem lehet tudni, mennyi tulajdonosa volt 2007 és 2013 között.

A Sotheby's eddigi legdrágább színes gyémántja a három évvel ezelőtt 46,2 millió dollárért eladott "Graff Pink" volt, de eközben a nagy rivális sem pihen. A Christie's aukciójának vezetője 35,5 millió dollárnál ütötte le a "The Orange" névre keresztelt narancssárga gyémántot, ami szintén rekord a maga kategóriájában.