Sok áldozatot szed az influenza Lengyelországban

Egy hét alatt több mint két tucat áldozatot szedett Lengyelországban az influenza, ahol más hasonló vírusok is megkeserítik az emberek életét.
Barabás Júlia, 2019. február 24. vasárnap, 07:40
Fotó: Shutterstock

Összesen huszonöten haltak meg influenzában és 250-en kerültek kórházba influenzaszerű tünetekkel, amelyeket más betegségek is okozhattak Lengyelországban február közepén egyetlen hét alatt - idézte a Radio Poland Lidia Brydakot az ország legismertebb influenza-szakértőjét.

A betegség októberben kezdődött szezonjában eddig összesen 48-an vesztették életüket a súlyos járvány következtében. Az elmúlt évek összehasonlításában ez drámai növekedés: a 2016/2017-es szezonban tizenketten haltak meg, a 2017/2018-as időszakban senki halt bele a betegségbe.

Az elmúlt négy hónapban 4,2 millió influenzát vagy influenzagyanús esetet regisztráltak az országban, a betegek közül 9600 embert szállítottak kórházba. Az utóbbi adat 11 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál - adta hírül a Rzeczpospolita. A lengyelek kevesebb, mint 3,5 százaléka kapott oltást influenza ellen 2018-ban.

HOZZÁSZÓLÁSOK