A várható viharos szél miatt vasárnap éjfélig az egész országra kiterjedő figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A figyelmeztetés Fejér, Győr-Moson-Sopron és Pest megyékre vonatkozóan másodfokú (narancsszínű). Ezekben a megyékben a várható legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométert is meghaladhatják. Az ország többi részére első fokú figyelmeztetés van érvényben vasárnap éjfélig.

Szombat délelőttől, déltől fokozatosan megerősödik, majd egyre többfelé (előbb az északi megyékben, később a déli országrészben is) viharossá fokozódik a nyugati, majd északnyugatira forduló szél. A viharos szél helyenként por- vagy homokvihart okozhat. Szombat estétől a szél átmenetileg veszít erejéből.

Az előrejelzés szerint eleinte derült idő várható, majd a déli óráktól észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és délután elszórtan eső, zápor is kialakul. Estétől észak felől felszakadozik a felhőzet, és a légmozgás is mérséklődik, de továbbra is lehetnek erős széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 3 Celsius-fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél kissé hidegebb, az Alföld északi részén pedig néhány fokkal melegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.