Izgalmas lesz a péntek

Az Egyesült Államokban pénteken adják közre az augusztusi foglalkoztatási és munkaerő-piaci adatokat. Szintén pénteken jelennek meg az USA júliusi külkereskedelmi mérlegadatai, illetve augusztusi feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe. A magyar makronaptár üres lesz szeptember 2-án.
Napi.hu, 2016. szeptember 1. csütörtök, 17:36
Fotó: Reuters

Az USA-ban a munkanélküliség 4,8 százalékos volt júliusban - az elemzői konszenzus nyolcadik hónapra 4,9 százalékos mértékre számít. Júliusban a mezőgazdaságon kívüli álláshelyeken 255 ezer fővel többen dolgoztak, mint a megelőző hónapban - augusztusra az elemzők visszafogottabb, 180 ezer fős növekedésre számítanak.

Az amerikai külkereskedelem árumérleg egyenlege júliusban 44,5 milliárd dollárnyi deficitet mutatott, augusztusban várhatóan 43 milliárd dollár körül lesz a hiány mértéke.

Az ISM kutatóintézet kiadja az augusztusi amerikai ipari felmérésének eredményeit. A szervezet beszerzési menedzser indexe júliusban 60,7 ponton állt. Az index 50 pont felett az ipar bővülését, míg az alatt annak zsugorodását jelzi.

HOZZÁSZÓLÁSOK