Jó hír érkezett Japánból

A harmadik negyedévben az első becslésnél nagyobb ütemben, rekordmértékben nőtt a japán bruttó hazai termék a kormányhivatal (Cabinet Office) keddi jelentése alapján.
Domokos László, 2020. december 8. kedd, 09:26
Fotó: Napi.hu

Eszerint a harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest rekordmértékben, 5,3 százalékkal nőtt a GDP Japánban a második negyedévi 8,3 százalékos negyedéves csökkenés után. A kormányhivatal első becslése 5,0 százalékos negyedéves GDP-növekedést jelzett a harmadik negyedévre.

A növekedés évesítve 22,9 százalékos bővülésnek felel meg a második negyedévi 28,1 százalékos évesített visszaesés után. Az első becslés alapján 21,5 százalékos évesített GDP-növekedést vártak a harmadik negyedévre.

A harmadik negyedévben a lakossági kiadások 5,1 százalékkal nőttek az előző negyedévihez képest, amikor 8,3 százalék volt a visszaesés. A beruházások 2,3 százalékkal csökkentek a harmadik negyedévben a második negyedévi 3,2 százalékos csökkenés után.

Az export 7,0 százalékkal nőtt az előző negyedévhez képest, míg a második negyedévben 17,1 százalékkal csökkent. Az import 8,8 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben, a másodikban pedig 1,4 százalékkal - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK