Jó hír az USA-ból

Az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma 400 ezer alá esett a múlt héten az Amerikai Egyesült Államokban. Ez április eleje óta a legalacsonyabb értéknek számít, a csökkenés pedig az elemzői várakozásoknál nagyobbat mutat.
NAPI, 2011. július 28. csütörtök, 14:59
Fotó:

Az adat április eleje óta először került e szint alá. A csökkenés minden bizonnyal annak köszönhető, hogy a feldolgozóiparban a végek átalakítása után az átmenetileg elbocsátott munkásokat most visszavették - írja a MarketWatch.

Az új kérelmek 24 ezerrel 398 ezerre csökkentek az amerikai munkaügyi tárca csütörtökön közölt adatai szerint. Az újonnan benyújtott igénylések két héttel ezelőtti adatát a tárca 422 ezerre módosította a korábbi 418 ezerről.

Elemzők a MarketWatch szerint azzal számoltak, hogy az első ízben benyújtott kérelmek száma 413 ezerre esnek.

Az első ízben benyújtott igénylések elmúlt négy heti átlaga ugyanakkor 8500-zal 413 750-re csökkent, ami április óta szintén a legalacsonyabb értéknek számít.

Azoknak a száma, akik folyamatosan részesülnek valamilyen állami munkanélküli juttatásban, 17 ezerrel 3,7 millióra mérséklődött a július 16-ával végződő héten. Összesen 7,65 millió ember részesült valamilyen állami juttatásban a július 9-ével végződő héten, ami az előző héthez képest 320 152-vel jelent többet.

HOZZÁSZÓLÁSOK