Az üzleti hangulatot tükröző index decemberben 102,4 pontra emelkedett az előző havi 101,4 pontról. Az elemzői várakozások 102,0 pontot jeleztek előre.
Az indexnek az aktuális helyzetet megítélését tükröző komponense 107,1 pontra csökkent a novemberi 108,1 pontról, alacsonyabb szintre a 108,0 pontos elemzői várakozásoknál.

Az üzleti szféra rövid távú várakozásait tükröző index 97,9 pontra emelkedett decemberben a novemberi 95,2 pontról, meghaladva a 96,3 pontos elemzői várakozásokat is.

Az indexek novemberben is javultak az előző havihoz képest.

A CESifo Group havi rendszerességgel állítja össze mintegy 7 ezer német vállalatvezető körében végzett felméréssel az aktuális németországi üzleti környezet állapotát és a gazdasági szereplők rövid távú várakozásait számszerűsítő mutatószámokat. Az indexek emelkedő értéke és az euró dollárárfolyama között a tapasztalatok alapján szoros pozitív korreláció mutatható ki.

A CESifo Group tagjai a müncheni Ludwig-Maximilians Universität (LMU) gazdaságtudományi tanszékének kutatóintézete, a Center for Economic Studies (CES), a müncheni népszerű-tudományos gazdasági ismeretterjesztő társaság, a Münchener Gesellschaft zur Förderung der Wirtschaftswissenschaft - CESifo GmbH, valamint a müncneni ifo gazdaságkutató intézet, az ifo Institut - Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e. V.