Jöhet a 13. havi nyugdíj - nem nálunk

Az őszi önkormányzati választások előtt osztogatást tervez a kormány Lengyelországban. A nyugdíjasok hangulatának javítására két ötletet is mérlegelnek.
Barabás Júlia, 2018. június 10. vasárnap, 07:40
Fotó: Shutterstock

A varsói kormány ki akarja egészíteni a nyugdíjakat az őszi önkormányzati választásokhoz kapcsolódva - adta hírül a Business Insider Polska. A lényeg, hogy az erről szóló döntést, még a szavazás előtt meghozzák, természetesen nagy csinnadrattával.

Lapértesülések szerint felmerült a 13. havi nyugdíj bevezetésének lehetősége 100-500 zloty (7,5-38 ezer forint) összegig, emellett jövedelemadó-mentességet adhatnak a dolgozó nyugdíjasoknak. A parlamenti döntés megszületése után karácsonykor érkezhetne a pénzes postás az érintettekhez.

A 13. havi nyugdíj eredetileg az ellenzéki a Polgári Platform követelése volt, az adómentességet a parasztpárt javasolta. A lap megjegyzi, hogy a büdzsének mindkét változat sokba lenne. A plusz egyhavi nyugdíjra évente 15 milliárd zlotyt (1125 milliárd forint, két és fél 4-es metró ára) kellene kiadni, az adómentességre 14 milliárdot. Lengyelországban több mint ötmillió nyugdíjas él.

A fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2018.06.10 10:50

Jó nagy ökörség a 13. havi nyugdíj ötlet
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html