Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén az első félévben között több mint 41 ezren kapták el a kanyarót, s a betegség csak e hat hónap alatt 37 életet követelt. Összehasonlításképpen: tavaly összesen 23 927 megbetegedést - a 2016-os adat négyszeresét és 35 halálesetet regisztráltak - írta a portál.

Jakab Zsuzsanna, a WHO európai regionális igazgatója szerint a megbetegedések számának drámai növekedését és kiterjedt járványokat tapasztalnak. A megbetegedések elszaporodása részben a rutin jellegű védőoltások elmaradásának számlájára írható, különösen egyes társadalmi peremcsoportokban.

Hét európai országban - Franciaországban, Grúziában, Görögországban, Olaszországban, Oroszországban, Szerbiában és Ukrajnában - 2018 első félévében meghaladta az ezret a kanyarós megbetegedések száma. Csak Ukrajna - több mint 23 ezer megbetegedéssel - több mint felét adja az Európában regisztrált összes kanyarós esetnek, ami a védőoltások utóbbi években tapasztalt csökkenő számának tulajdonítható. Szerbiában volt ugyanakkor a legtöbb halálos eset, 14.

A WHO szerint különösen veszélyeztetettek a be nem oltott kisgyermekek és a várandós nők.

A fotó forrása: Shutterstock.