Karácsonyfa-állítás orosz módra, hóviharban

Oroszország legészakibb részén mostanában állítják fel az újévköszöntő karácsonyfákat. A helyiek láthatóan a zord időjárás ellenére is ragaszkodnak ehhez a szokásukhoz.
Barabás Júlia, 2020. december 3. csütörtök, 07:18
Fotó: Pixabay

Oroszország északi csücskében igen erőteljesen elszánták magukat az emberek arra, hogy méltó karácsonyuk lesz a koronavírus-járvány ellenére - derül ki a Moscow Times tudósításából. A télapót és barátait még a szibériai fagy sem tarthatta vissza attól, hogy a jakutföldi tikszi városában, Oroszország egyik legészakibb településén karácsonyfát állítsanak.

Az idei újévköszöntő karácsonyfa-állítást december 1-jén tartották mit sem törődve azzal, hogy közben több mint 120 kilométer/órás sebességgel fújt a szél barátságtalan hóvihart kavarva a jelmezekbe öltözött résztvevők körül.

Az orosz Gyedmaroz mellett megjelent Chyskhaan, a jakutföldi télapó, aki valójában egy félig bika, félig ember lény, neve metsző hideget jelent. Rajtuk kívül számos további mitikus karakter is felvonult a karácsonyfa mellé.

Az eseményről készült videón az üdvözlés hangjai hallhatók, pontosabban lennének hallhatók, ha a süvítő szél nem nyomná el az emberek hangját. A rendező azt kéri a fellépőktől, hogy álljanak egymáshoz közelebb, ami megkönnyíti a filmezést és a túlélésüket is a jeges időben. A fát a beszámolók szerint speciális vastalapzatba ágyazták, hogy a legkeményebb hóvihart is állja. Ennek ellenére a korábbi évek tapasztalatai általában nem sokáig bírják a strapát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2020.12.03 16:01

@europeer: Minden gúnyolódás nélkül elmondom neked, hogy az oroszoknál a Télapó az év utolsó napján érkezik, s nem krampuszokkal, hanem Hópelyhecskével.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.12.03 08:53

Az orosz helyiek láthatóan a zord időjárás ellenére is ragaszkodnak ehhez a szokásukhoz.
------
Ja wazze, ha az időjárás marad a zord orosz, akkor ragaszkodnak hozzá.
Az föntről gyün tudod? Még Orbántól is föntebbről.
Pedig már leszokhatnának a nagy zord orosz telekről, ebben a klímaváltozós világban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html