A német szövetségi statisztikai hivatal kedden közölte, hogy az előzetes adatok szerint szezonális és naptári hatással kiigazítva az év második hónapjában 1,2 százalékkal zsugorodtak a német feldolgozóipari megrendelések az előző havihoz képest. A januári adatot 0,1 százalékos csökkenésről 0,5 százalékos emelkedésre módosították. Elemzők 0,2 százalékos növekedést vártak februárra.

Az év második hónapjában a hazai megrendelések 0,9 százalékkal nőttek, miközben a külföldi kereslet 2,7 százalékkal - ezen belül a többi euróövezeti országból 3,7 százalékkal - esett vissza a német termékek iránt az előző hónaphoz képest.

A félkész termékeket gyártó német vállalatok megrendelései 1,7 százalékkal gyarapodtak januárhoz képest, miközben a termelőeszközöket gyártó vállalatok 2,1 százalékos, a fogyasztási cikkek termelői pedig 7,3 százalékos visszaesésről számoltak be.

A német gazdasági minisztérium közleményében hangsúlyozta, hogy a gyáripari megrendelések az év elején nyomottak voltak, tükrözve a világgazdaság gyengeségét, de az üzleti hangulat javult, és általában véve mérsékelt fellendülésre lehet számítani.