Kiderül, mit lépnek Matolcsyék

Magyarországon kamatdöntés lesz, valamint szokásos állampapír-piaci aukció, míg Európából német ifo-index, az USA-ból pedig ingatlanpiaci adatok valamint feldolgozóipari bizalmi index érkezik.
Napi.hu, 2014. március 24. hétfő, 20:06
Fotó: Napi.hu

Kedden 14.00 órakor kiderül, hogy újabb kamatvágásról döntött-e az MNB monetáris tanácsa. Elemzők többsége arra számít, hogy még lehet egy utolsó kamatvágás, azaz az MNB a jelenlegi 2,7-ről 2,6 százalékra mérsékelheti az alapkamatot.

Emellett kedden lesz még egy szokásos állampapír-piaci aukció: az ÁKK 60 milliárd forint értékben dob piacra 3 hónapos diszkontkincstárjegyeket.

Európában 10.00 órakor megjelenik egy márciusi ifo üzleti bizalmi index, amelynek márciusi értéke a februári 111,3 pontról 110,9 pontra süllyed a piaci várakozások szerint.

A tengerentúlon a magyar kamatdöntéssel egy időben megjelenik a januári S&P Case-Shiller lakásárindex, amelyre év/év alapon a decemberi 13,4 százalék után januárra 13,3 százalékos növekedést várnak elemzők. Megjelenik még egy fogyasztói bizalmi index is, amelynek márciusi értéke elemzők szerint 78,6 pontra emelkedik a februári 78,1 után. Továbbá befektetők még a Richmond fed feldolgozóipari indexének márciusi adatait is figyelemmel kísérhetik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.03.25 09:32

2,5 % !!!!!!!!..könyörgöm ,gyuszi !!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html