Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kis- és középvállalatokra összpontosító Caixin/Markit felmérés hétfőn közzétett adatai szerint a kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) a januári 51,5 pontról tavaly május óta legalacsonyabb szintre, 50,9 pontra csökkent és ezzel már a harmadik egymást követő hónapban gyengült a mutató.

A BMI 50 pont fölötti értéke növekedésre, az alatti pedig visszaesésre utal. Elemzők a januárival megegyező, 51,5 pontos mutatóra számítottak februárra.

Az új megrendelésekre vonatkozó almutató a januári 52,3 pontról 51,5 pontra gyengült, az új exportmegrendelésekre vonatkozó alindex 50,2 pontról 48,8 pontra süllyedt, míg a foglalkoztatási már a hetedik egymást követő hónapban maradt az 50 pontos szint alatt.

A kínai statisztikai hivatal vasárnap tette közzé a nagyobb, állami kézben lévő vállalatokra fókuszáló, hivatalos feldolgozóipari BMI-t. A hivatalos februári adat 50,6 pontra gyengült, a januári 51,3 pontról, szintén a feldolgozóipar növekedésének a vártnál nagyobb mértékű lassulását tükrözte, miután szakértők minimálisan gyengülő mutatóra, 51,1 pontra számítottak.