A megfelelő klímaberendezés hosszú éveken keresztül, megbízhatóan szolgálja tulajdonosát, főként ha a gyártó például meghosszabbított jótállást, a kereskedő pedig szakszerű beszerelést kínál mellé - írja a pozsonyi Új Szó, amely a várható hőségre való tekintettel jó tanácsokat osztogat a klímavásárlással kapcsolatban.

A jó cég egyik legfontosabb ismérve a klímavásárlás esetén is a megfelelő ügyfélszolgálat, legyen szó professzionális telefonos ügyfélszolgálatról vagy akár online szolgáltatásokról. Lehet, hogy egy cég olcsó megoldást kínál, de nincs honlapja és a megadott telefonszám sem érhető el, így már az első éves szerviznél nem várt nehézségekbe ütközhet a vevő.

Az energiatakarékos A+ vagy A++ energiaosztályú légkondicionálóval energia takarítható meg, ráadásul némely szolgáltató 20 százalékkal kedvezőbb áron biztosítja a villamosáramot a légkondicionáláshoz Szlovákiában. Ugyancsak Magyarország északi szomszédjánál létezik olyan szolgáltatás, amely a részletfizetést technikai támogatással, szervizzel párosítja. Egy fejlett klíma csupán 20-30 decibeles zajt bocsát ki, ami nagyjából a lehulló falevelek susogásának felel meg? - állítják a pozsonyi lapnak nyilatkozó szakértők.

Végül talán a leginkább meglepő állítás úgy szól, hogy a légkondicionáló az egyik legérdekesebb kiegészítője, dísze lehet a lakásoknak Az igényesebb vásárlók ma már az úgynevezett dizájnklímákat keresik, amelyek külső megjelenése kifejezetten feltűnő is lehet. Különféle színben és kivitelben készülnek, a fa-, kő- és gyerekmintástól egészen a művészi kivitelezésig.