Kóbor macskák és penészszag a riói olimpiai stadionban

Alig néhány hónap alatt borzalmas állapotba került a riói olimpiai stadion, amelynek felkészítésére 600 millió dollárt költöttek. A kormány és a játékok szervezői egymást hibáztatják a létesítmény lerohadásáért.
Napi.hu, 2017. január 6. péntek, 11:55
Fotó: MTI/EPA

A riói Maracana Stadion lerobbant kísértetvárossá vált - idézte a Business Insider a helyi O Globo című lap beszámolóját. Ez a létesítmény 1950 óta ad helyet jelentős sporteseményeknek, augusztusban itt tartották a nyári olimpiai játékok látványos nyitó- és záróünnepségét is.

A létesítményt, már a 2014-es focivébé előtt felújították, a Huffington Post értesülése szerint 600 millió dollárt (180 milliárd forintot, a budapesti vizesvébé többszörösen elszállt költségvetésének nagyjából kétszeresét) költöttek a rekonstrukciójára.

Pusztulás és penész

Az O Globo cikke szerint senki sem foglalkozik a stadion karbantartásával. A kormány a riói olimpia szervezőbizottságát hibáztatja ezért a hiányosságért, amely viszont nyilván úgy érzi, hogy a játékok végeztével befejezte a munkát, amire megbízatása volt.

A helyszíni beszámolóból kiderült, hogy a stadion gyepe az öntözés hiánya miatt kiszáradt, helyenként barna foltok látható rajta. Az aulák és a gyülekező helyek körüli székeket és padokat ellopták, a mennyezet mállik. A büfék környékén ételmaradékok bűzlenek és átható penészszag érezhető a létesítményben. A folyosókon és a lelátókon kóbor macskák élnek.

Az O Globo képriportot és videót is készített a pusztulásról, amelyet ide kattintva tekinthet meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.01.06 19:27

Orbánnak saját magának kellene éreznie a veszélyt, ha adigg nem omlik le a bebetonozása(külhoni magyarok és romák és egyházak szavazatainak köszönhetően- 1 millió biztos) akkor az olimpia államcsődhöz és biztos bukáshoz vezethet, anélkül, hogy a mániákust erre bármi a saját beteges nárcizmusán kívül kényszerítené.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.01.06 12:11

Tessék egy újabb csődtömeg az olimpiai katasztrófák sorában. De hiába, a sok ostoba politikus még mindig nem érti: ez nem jó üzlet, sőt oriási bukta az országoknak. Ennek ellenére nyomják mint tót az ólajtót. Távolugrók nem fognak megmenteni egy országot, hanem egy erős és modern gazdaság fog egy országot kihúzni a szarból. Egyszerűen nem értik. Kenyeret és cirkuszt a népnek? Ez eddig sosem jött be.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html