Komoly lopásra derült fény az Európai Parlamentben

Legkevesebb 50 laptop, tablet és egyéb eszköz tűnt el még áprilisban az Európai Parlamentből, de erről nem tájékoztatta az EP-tagokat a biztonsági szolgálat - írja a hvg.hu a Politico nyomán.
Szász Péter, 2020. július 4. szombat, 09:36
Fotó: Getty Images

Nico Semsrot német honatya azt mondta a lapnak, hogy két gépe tűnt el. A betörök szisztematikusan kutathatták át az irodákat, hiszen minden el volt zárva.

"Ez óriási botrány! Nem tudom, hogy a többiek miért fogják be a szájukat hiszen a lopások 40-100 EP képviselőt érintenek!"- hangsúlyozta a képviselő.

David Sassoli, az EP elnöke a koronavírus-válság miatt már márciusban elrendelte a brüsszeli központ lezárását. Arra kérte a képviselőket, hogy otthon dolgozzanak. A parlament szóvivője most úgy nyilatkozott, hogy már áprilisban észrevették a lopásokat. A DG Safe, a parlament biztonsági szolgálata keresi a tolvajokat szorosan együttműködve a brüsszeli rendőrséggel.

Az Európai Parlament nem kis összeget, évi 23 millió eurót fordít az épületeinek biztonságára. A biztonsági szolgálatnak 756 tagja van, de ennek ellenére máig nem tudja senki: ki vitt el 50 laptopot és tabletet az Európai Parlament épületéből még áprilisban - olvasható a portálon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Archer58, 2020.07.04 10:16

Elképzelhető, hogy 756 laptopot, tabletet, egyéb eszközt akartak ellopni, csak nem találtak annyit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html