Aggódik Greta Thunberg

Greta Thunberg valódi elhatározásokat és tetteket vár a madridi klímacsúcstól - számolt be a Euronews.
Domokos László, 2019. december 7. szombat, 13:00
Fotó: Reuters

A svéd gimnazista, akinek magányos akcióiból pár hét alatt világméretű mozgalom lett, arra figyelmeztetett, hogy az elmúlt egy évben a lelkesedésen túl nem történt semmi a globális felmelegedés megfékezésére. A számok azt mutatják, hogy a kormányok vállalásaival nem lehet másfél fok alatt tartani a felmelegedést.

A fiatalok szervezte tüntetéshullámról azt mondta: sokat elértek. Felkeltették az emberek figyelmét, véleményformáló erővé váltak. És ez egy nagy lépés a jó irányban. De persze a végső célhoz mérve semmi - írta a portál.

Greta Thunberg 2018. novemberben kezdte el pénteki demonstrációit a svéd parlament előtt, és mára sok millió követője van szerte a világon. A tizenéves kamaszlányt nemcsak a nemzetközi közvélemény, hanem a nemzetközi diplomácia is jegyzi, több jelentős politikai eseményre is meghívták az elmúlt hónapokban. A madridi klímacsúcson, ahol most sajtótájékoztatót tartott, a párizsi klímaegyezmény végrehajtásának eddig tisztázatlan részleteiről kellene megegyezniük az aláíróknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.12.07 19:11

Totális bullshit. 25 ezer küldött dőzsölt a mások pénzén Madridban. El lehet képzelni, hogy mi mocskot hagytak maguk után, mekkora környezeti lábnyoma van annak, hogy mind odamentek. Képmutató banda, zöld fasiszta, eco terrorista maffiózók, közönséges bűnözők, akik megtévesztik, riogatják és átverik az embereket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html