Koronavírus: fordulat Németországban?

Továbbra is viszonylag lassan terjed a koronavírus-járvány Németországban az igazolt fertőzések számának alakulása szerint, és a hivatalos vasárnapi adatok azt mutatják, hogy a fertőzésen átesett emberek köre már meghaladja a vírust még hordozó emberekét.
Csernátony Csaba, 2020. április 12. vasárnap, 12:12
Fotó: Getty Images

Vasárnap délelőttig a németországi fertözőttek száma meghaladta a 120 ezret, a halálos áldozatok száma ekkor 2673 volt - ídézi atz MTI a német Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) legfrissebb adatait. Az intézet becslése szerint 60 200 fő gyógyultnak számít, vagyis már nem hordozza a kórokozót.

Több a gyógyult beteg

Az úgynevezett aktív esetek, a vírust még hordozó igazolt fertőzöttek száma így 57 606 volt, ami elmarad a gyógyultak számától. Erre még nem volt példa a járvány terjedésének kezdete - február 25. - óta. Az igazolt fertőzöttek száma 2821-gyel emelkedett az egy nappal korábbi 117 658-hoz képest. A növekedés mértéke 2,39 százalék, ez az egyik legalacsonyabb érték február 25. óta.

A fertőzésen már átesett emberek számát csak becsülni lehet, mert csak a vírus megjelenésének tényét kell hivatalosan rögzíteni, és a vírus legyőzését nem kell bejelenteni. Az RKI becslése szerint ez a szám 2700-zal - 4,69 százalékkal - nőtt az egy nappal korábbi 57 500-hoz képest.

Hiányozhatnak adatok

Az RKI kimutatását torzíthatja, hogy az intézet kizárólag a tartományi hatóságok hivatalos úton továbbítot adatait használja, és az eddigi tapasztalatok szerint hétvégén nem minden tartományból érkezik be valamennyi adat.

Az amerikai Johns Hopkins Egyetem (JHE) szakértői viszont több forrásból merítenek, és kimutatásukat naponta többször frissítik. Legutóbbi adataik szerint az igazolt fertőzöttek száma 125 452-re emelkedett az egy nappal korábbi 122 171-ről.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Gabrielis, 2020.04.12 19:10

@Suzywong: mert van néhény intelligens vezetőjük :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Suzywong, 2020.04.12 18:20

a németek ügyesen menedzselik ezt is.

a halálozások száma kevesebb, mint 2% al több az elmúlt 30 napban , mint a korábbi évek azonos időszakában, azaz minimális hatással járt a vírus.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html