Koronavírus: gyorsan kell nyalni a fagylaltot egy német szabály szerint

A fagylaltnyalásról szóló alsó-szászországi előírás szerint a tölcsér átvétele után gyorsan neki kell esni a gombócoknak, ne csöpögjön le a fagyi.
Csernátony Csaba, 2020. április 23. csütörtök, 11:03
Fotó: Pexels

Világszerte számos korlátozás és előírás lépett életbe a koronavírus-járvány miatt, ezek között van sok érdekes szabály.

Az Infostart körképe szerint Németországban sok tartományban az éttermek, büfék és fagylaltozók csak utcára, elvitelre árusíthatnak, de ezek 50 méteres körzetében a vásárolt élelmiszerek elfogyasztása a csoportosulások elkerülése érdekében tilos. Ellenkező esetben a büntetés akár erősen étvágycsillapító 200 euró is lehet.

Ez a szabály a fagylaltozóknál problémát jelenthet, mert nehéz  50 métert megtenni az átvétel után úgy, hogy ne vesszen kárba néhány csepp fagylalt.

Ezért Alsó-Szászországban megszületett a fagylaltnyalásról szóló rendelet, amely szerint a fagylaltozótól való gyors távozás során a gombócok gyors nyalásával kell elkerülni azt, hogy a fagylalt a ruhára vagy a talajra csöpögjön. A maradék fagylalt elfogyasztására viszont érvényben van az 50 méteres távolság betartásának kötelezettsége.

HOZZÁSZÓLÁSOK