Conte: május 4-étől enyhítenek a korlátozásokon Olaszországban

Május 4-én megkezdik a járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítését Olaszországban, a hét második felében ismertetik a terv részleteit - közölte Giuseppe Conte kormányfő.
Domokos László, 2020. április 21. kedd, 14:00
Fotó: AFP

A miniszterelnök egy nappal azután tette a bejelentést Facebook-oldalán, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta először csökkent az igazolt fertőzések száma az országban - írta az Euronews.

A "lazítási terv" szakértők adatelemzésén alapul, de az egyes termelői ágazatok képviselőinek véleményét is figyelembe veszik. Conte szerint a lazítás természetesen kockázatokat is hordoz magában.

A miniszterelnök szerint nem szabad könnyelműnek lenni, mert azzal minden eddigi erőfeszítést tönkretennének. Egy országos tervet kell követni, ami a területi helyzetképeket is figyelembe veszi.

Március 9-én vezették be a kijárási korlátozásokat. Március 22-e óta pedig csak azok a szektorok működhetnek, amelyeket a kormány "nélkülözhetetlennek" minősített, vagyis az üzlete többsége zárva van.

Olaszországban a hétfői adatok alapján eddig 181 228 új típusú koronavírusos megbetegedést regisztráltak, az áldozatok száma 24 114, a gyógyultaké 48 877.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.04.21 17:16

Tehát nálunk május 3-án, olaszban május 4-én ér véget a borzasztó, lakósságot megtizedelő világjárvány. Még szerencse hogy ilyen fegyelmezett ez a vírus, Contéval és Orbánnal ő se mer ujjat húzni. A másik opció hogy az egész csak egy hülyeségteszt volt, azaz rászedték a segghülye birka lakósságot, de ez persze ki van zárva...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html